Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Usluge
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Transplantacija rožnice

Operacije transplantacije rožnice obavljamo bez liste čekanja, 365 dana u godini, u očnoj Klinici Svjetlost u Zagrebu.

Jedini u Hrvatskoj i među malobrojnima u svijetu radimo najmodernije metode slojevite transplantacije (DSAEK i UT-DSAEK-a)

Najmodernija metoda slojevita transplantacija (DSAEK i UT-DSAEK) prvi put u Hrvatskoj i cijeloj jugoistočnoj Europi izvedena je u očnoj Klinici Svjetlost. Klinika danas je međunarodno prepoznat transplantacijski centar u koji 40% pacijenata dolazi iz inostranstva. Oftalmološka klinika Svjetlost kod svih pacijenata primjenjuje individualni pristup u odabiru najpogodnijeg donorskog tkiva i stoga je naša uspješnost 95% kod niskorizičnih pacijenata i čak 70% kod visokorizičnih.

Naši stručnjaci prof. dr .sc. Nikica Gabrić i prof. dr. sc. Iva Dekaris hrvatski su pioniri transplantacije rožnice s očnim tkivom čiji je kvalitet testiran u očnoj banci. Osnivači su prve hrvatske očne banke utemeljene 1995. godine, autori prve hrvatske knjige o očnom bankarstvu te koautori 2 europska udžbenika o očnom bankarstvu i transplantaciji rožnice. Naši najiskusniji hirurzi u posljednjih 20 godina iza sebe imaju po više od hiljadu transplantacija rožnice. Prof. dr. sc. Iva Dekaris obnašala je dužnost predsjednice Europskog udruženja očnih banaka (2010–13.) te je od strane europskih stručnjaka ponovno izabrana na tu funkciju za razdoblje od 2019 do 2022.