Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Usluge
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Dijagnostika i tehnologija

IOL master – uređaj koji mjeri jačinu leće koja će biti ugrađena u oko prilikom operacije mrene
Kako se izvodi - pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje pola minute, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Uređaj za izračun jakosti intraokulranih leća UZV + A scan – pretraga kojom se dobiva uvid u unutrašnjost oka i dužinu oka.
Kako se izvodi - pacijent udobno sjedi na stolici a doktor ultrazvučnom sondom nježno prelazi po donjem i gorenjem kapku i snima fotografije. Pretraga je bezbolna i traje nekoliko minuta.

Ultrazvuk oka Kornealna topografija – pretraga koja daje uvid u zakrivljenost prednje površine rožnice i određuje vrijednost rožničnog astgmatizma.
Kako se izvodi - pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekundi, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Pentacam HR uredjaj za 3D roznicnu topografiju.jpg OCT žute pjege/makule i vidnog živca – snima strukturu žute pjege/makule i vidnog živca na mikronskoj razini i otkriva moguće poremećaje tih struktura, inače nevidljivih kod pregleda lupom.
Kako se izvodi - pacijent sjedne za uređaj, prisloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekundi, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Opticka koherentna tomografija oct