Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

O nama
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Klinika Svjetlost

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Matična ustanova smještena je u Zagrebu, koja je ujedno i prva univerzitetska klinika u Hrvatskoj, a svoje centre ima i u Sarajevu, Splitu i Banja Luci. Centar u Sarajevu otvoren je u junu 2011. na ukupnoj površini od 600 m², dizajniranih prema najmodernijim medicinskim standardima. 
 

Upoznajte nas

Centar u Sarajevu dizajniran je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu. Naši ljekari su vrhunski stručnjaci s desecima hiljada operativnih zahvata iza sebe koji svakom pacijentu pristupaju individualno i traže najbolje moguće rješenje za njega.

Vrhunska tehnologija i princip jednodnevne hirurgije

Centar u Sarajevu posjeduje dvije vrhunsko opremljene operacijske dvorane u kojima je moguće zbrinuti bolesti oka koje zahtijevaju hirurško liječenje – lasersko skidanje dioptrije, ultrazvučna operacija katarakte, operativno liječenje glaukoma (povišenog očnog pritiska) plastični i rekonstruktivni zahvati na kapcima i crosslinking, tri ambulante, dijagnostički centrar, prostoriju za predoperativnu pripremu pacijenata te prostoriju za sterilizaciju.
Ostale operativne zahvate moguće je uraditi na Klinici u Zagrebu, kao što su operacije na stražnjem dijelu oka kod bolesti uzrokovanih dijabetesom, bolestima žute pjege ili degenerativnim promjenama mrežnice, operativno liječenje strabizma (razrokosti) te transplantacije rožnice.
Većina hirurgije na oku izvodi se u sklopu dnevne bolnice gdje su pacijenti pola sata po zahvatu u mogućnosti ići kući (tzv. one-day surgery).

Edukacija mladih

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vjeruje u edukaciju i obrazovanje mladih tako da svake godine zapošljava nekoliko novih doktora koji dobivaju mogućnost specijalizacije iz oftalmologije. Osim što imaju u potpunosti pokrivene troškove specijalizacije, ldoktori imaju mogućnost odlaska na prestižne svjetske kongrese te posjete najpoznatijim oftalmološkim centrima, gdje mogu steći nova znanja te uvijek biti u korak s najnovijim dostignućima u struci.