Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

O nama
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Klinika Svjetlost

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Matična ustanova smještena je u Zagrebu, koja je ujedno i prva univerzitetska klinika u Hrvatskoj, a svoje centre ima i u Sarajevu, Splitu, Banja Luci i Budvi. Centar u Sarajevu otvoren je u junu 2011. na ukupnoj površini od 750 m², dizajniranih prema najmodernijim medicinskim standardima. 
 
 

Upoznajte nas

Centar u Sarajevu dizajniran je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu. Naši ljekari su vrhunski stručnjaci s desecima hiljada operativnih zahvata iza sebe koji svakom pacijentu pristupaju individualno i traže najbolje moguće rješenje za njega.

Vrhunska tehnologija i princip jednodnevne hirurgije

Centar u Sarajevu posjeduje dvije vrhunsko opremljene operacijske dvorane u kojima je moguće zbrinuti bolesti oka koje zahtijevaju hirurško liječenje – lasersko skidanje dioptrije, ultrazvučna operacija katarakte, operacija vitrektomije, operativno liječenje glaukoma (povišenog očnog pritiska) plastični i rekonstruktivni zahvati na kapcima i crosslinking, šest ambulanti, dijagnostički centrar, prostoriju za predoperativnu pripremu pacijenata te prostoriju za sterilizaciju.
Ostale operativne zahvate moguće je uraditi na Klinici u Zagrebu, kao što su operacije uzrokovane bolestima žute pjege ili degenerativnim promjenama mrežnice, operativno liječenje strabizma (razrokosti) te transplantacije rožnice.
Većina hirurgije na oku izvodi se u sklopu dnevne bolnice gdje su pacijenti pola sata po zahvatu u mogućnosti ići kući (tzv. one-day surgery).

Edukacija mladih

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vjeruje u edukaciju i obrazovanje mladih tako da svake godine zapošljava nekoliko novih doktora koji dobivaju mogućnost specijalizacije iz oftalmologije. Osim što imaju u potpunosti pokrivene troškove specijalizacije, ldoktori imaju mogućnost odlaska na prestižne svjetske kongrese te posjete najpoznatijim oftalmološkim centrima, gdje mogu steći nova znanja te uvijek biti u korak s najnovijim dostignućima u struci.