Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Usluge
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.

Dijagnostika i tehnologija

IOL master – uređaj koji mjeri jačinu leće koja će biti ugrađena u oko prilikom operacije. Uzimajući u obzir dužinu oka, keratometrijske vrijednosti, dubinu prednje sobice te niz formula izračunava jačinu leće koja će biti ugrađena. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje pola minute, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

UZV + A scan – pretraga kojom se dobiva uvid u unutrašnjost oka i dužinu oka. Pacijent udobno sjedi na stolici a doktor ultrazvučnom sondom nježno prelazi po donjem i gornjem kapku i snima fotografije. Kod A scana potrebno je sondu prosloniti na rožnicu prethodno anesteziranog oka. Pretraga je bezbolna, nije štetna i traje nekoliko minuta.

Kornealna topografija – pretraga koja daje uvid u zakrivljenost prednje površine rožnice i određuje vrijednost rožničnog astgmatizma. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekundi, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Endotelni mikroskop – pretraga koja računa broj endotelnih stanica u rožnici. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekundi, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.