Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost

Svjetski gimnastičarski prvak laserski se riješio dioptrije u Klinici Svjetlost!

Svjetski gimnastičarski prvak laserski se riješio dioptrije u Klinici Svjetlost!
Svjetski gimnastičarski prvak Tin Srbić uspješno se laserski riješio dioptrije u Svjetlosti. VIDEO.
Zagreb, 22. decembra 2017. - Na kraju godine u kojoj je osvojio svjetsko zlato na prečki, gimnastičar Tin Srbić odlučio se podvrgnuti laserskom skidanju dioptrije. Problemi s vidom nisu ga sputavali da niže sportske uspjehe, ali su mu zadavali teškoće i neugodnosti, koje su sada postale stvar prošlosti. 

„Nosio sam naočale, ali ne dok sam vježbao. Nisam jasno vidio prečku i tada sam se oslanjao na osjećaj. Dok vježbam, odletim dva do tri metra od prečke i vidim je mutno. Radi toga mi se čini da je dvostruko šira nego što zapravo jest. Na takmičenjima bih danima bio bez naočala dok mi je dobar vid najpotrebniji“, kaže Tin.

Često mu se događalo da iz daljine u dvorani ne prepoznaje kolege sportiste koje godinama sreće na takmičenjima ili ne vidi ko mu to maše iz publike. Dodatni problem bilo je vidjeti semafor. „U trenutcima dok na ekranu izlazi ocjena za vježbu, čekao bih trenera da mi kaže koliko sam dobio pa tako i na Svjetskom prvenstvu nisam vidio jesam li dobio 14.366 ili 14.866 što je ogromna razlika. Gledam trenera, a po njegovom licu još ne vidim koja je to ocjena i to su milisekunde koje traju kao vječnost“, dodaje Tin koji će nakon laserskog skidanja dioptrije u Klinici Svjetlost sada konačno imati pravu sliku prečke semafora i publike u dvorani. „Sa savršenim vidom bit će to nova dimenzija koja će me tjerati da budem još bolji“, rekao je Tin.

Lasersko skidanje dioptrije obavio je u Klinici Svjetlost, vodećoj oftalmološkoj ustanovi koja je pionir u laserskom skidanju dioptrije u Jugoistočnoj Europi još od 1998. godine kada je prof. Nikica Gabrić prvi na ovim prostorima izveo zahvat laserskog skidanja dioptrije.

„Laserske korekcije vida su najizvođeniji elektivni zahvat u medicini, do sada se na taj način dioptrije riješilo više od 50 miliona ljudi, a mi u Klinici Svjetlost smo dioptrije riješili više od 60 hiljada očiju“, kaže dr. Maja Bohač koja je obavila zahvat metodom femtolasik. „Danas se uz najmoderniju tehnologiju zahvat u potpunosti izvodi laserski, kombinacijom dva lasera, uz kompjutersku kontrolu i već za 2-3 dana Tin će se vratiti treningu i uobičajenim aktivnostima“, zaključuje dr. Bohač.