Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost

S druge strane operacijskog mikroskopa- prim.dr. Igor Žuljan

S druge strane operacijskog mikroskopa- prim.dr. Igor Žuljan
Liječniku Klinike Svjetlost ugrađena Synergy intraokularna leća.
Zagreb, 30. oktobar 2020. -  Prof. dr. sc. Nikica Gabrić ugradio je Synergy intraokularne leće našem prim. dr. Igoru Žuljanu.

Svega 6 sati nakon operacije primarijus Žuljan čitao je 1,0 na daljinu, Jager 1+, na blizinu, odnosno one najsitnije oznake na tablici za ispitivanje vida. Savršen vid na svim udaljenostima postao je stvarnost.

Prim. dr. Igor Žuljan vrhunski operater mrene do sada je izveo preko 18.000 operacija, a o iskustvu s druge strane operacijskog mikroskopa kaže:

„Upotreba naočala za blizinu, odnosno čitanje, činila mi je velike probleme u svakodnevnom poslu u Klinici Svjetlost u Splitu jer sam morao skoro stotinjak puta dnevno, za vrijeme pregleda pacijenata, skidati i stavljati naočale, a sada u doba COVIDA su se i dodatno maglile radi nošenja zaštitnih maski. Uvijek sam se brinuo gdje mi je rezervni par naočala, pa jedne imam u ladici u automobilu, jedne na noćnom stoliću, jedne u kuhinji i jedne na poslu. Sada to više neće biti potrebno! Operacija osim što izaziva izvjesnu tjeskobu i neugodu po prirodi ustvari je potpuno bezbolna te jako kratko traje. Izvjesne smetnje ponajviše izazvane jakim svjetlom operacijskog mikroskopa traju vrlo kratko. Za vrijeme oporavka dobro sam se naspavao, gledao televiziju i pročitao vijesti na laptopu.”

Još jedan doktor Klinike Svjetlost više nema dioptrijske naočale.