Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost

Nova dimenzija u oftalmologiji

Nova dimenzija u oftalmologiji
Tvrtka Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, dala je Klinici Svjetlost prvi digitalni mikroskop za kirurgiju oka na svijetu.
Tvrtka Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, ali i ostalih optičkih pomagala dala je Klinici Svjetlost na probno korištenje prvi digitalni mikroskop za hirurgiju oka na svijetu Artevo 800.
 
Mikroskop se nalazi u zagrebačkoj Svjetlosti gdje su naši hirurzi za prednji i stražnji segment isprobali napredne mogućnosti izvođenja hirurških zahvata na prednjem i stražnjem segmentu koristeći naočale za 3D sliku, čime su u potpunosti zakoračili u novu dimenziju oftalmološke hirurgije.
 
Ovaj napredni mikroskop posjeduje i OCT koji u realnom vremenu hirurgu daje informaciju o morfološkoj građi promatranog tkiva na prednjem segmentu.
 
Prof.dr.sc.Nikica Gabrić, hirurg s preko 60.000  operacija, izveo je zahvate prednjeg segmenta oka, dok je funkcije mikroskopa stražnjeg dijela oka izveo doc.dr.sc.Ratimir Lazić, jedan od najboljih vitreoretinalnih hirurga u Europi.
 
S obzirom na napredne funkcije i građu mikroskopa, tvrtka Zeiss poslala je Michelle Van Wyk koja je glavni edukator za Carl Zeiss u svijetu.
Ona je ovom prilikom ostala oduševljenja razinom tehničke opreme i stručnošću u Klinici Svjetlost, ali i nevjerojatnom brzinom kojom su znanje upili hirurzi Klinike Svjetlost.