Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost

Franco Nero dobio odličan vid u Klinici Svjetlost

Franco Nero dobio odličan vid u Klinici Svjetlost
Glumac poznat po ulogama u filmovima Bitka na Neretvi I kultnom špageti-vesternu Django operiran u Klinici Svjetlost
Franco Nero, poznati talijanski glumac svjetskog glasa, novo je poznato ime iz svijeta filma koje se odlučilo obaviti operaciju svojih očiju upravo u Hrvatskoj. Samo nekoliko dana nakon što je u zagrebačkoj Klinici Svjetlost svoje probleme s vidom riješio američki glumac Armand Assante, isto je učinio i Franco Nero – glumac koji je mnogima u Hrvatskoj poznat po ulogama u filmovima poput Bitka na Neretvi ili kultnom špageti-vesternu Django.

Operaciju ugradnje multifokalnih leća kojom se Nero riješio problema s vidom, točnije mrene i dioptrije, proveo je u suradnji sa svojim timom prof. dr. sc. Nikica Gabrić. Da je najbolja preporuka ona usmenim putem potvrđuje i ovaj događaj jer se Franco Nero odlučio na operaciju u hrvatskoj klinici upravo na prijedlog dugogodišnjeg prijatelja i glumačkog kolege Armanda Assantea.

„Franco Nero mogao je riješiti svoje probleme s vidom kod svojih doktora u Rimu ili Londonu, ali došao je ipak u Kliniku Svjetlost i to na preporuku našeg pacijenta. Ovo je najbolji dokaz kako kvalitetnim radom stječemo povjerenje naših pacijenata, te da i netko iz malene Hrvatske može biti konkurentan najboljim svjetskim oftalmološkim klinikama.“ – rekao je netom nakon uspješno provedene operacije osnivač i ravnatelj Klinike Svjetlost, prof. dr. sc. Nikica Gabrić.

Talijanski glumac trenutno boravi u Hrvatskoj zbog snimanja filma The Match, čiju režiju potpisuje Jakov Sedlar. Film koji će zasigurno privući veliki interes publike donosi životnu priču Branka Lustiga i teške trenutke njegove mladosti, koju je obilježio boravak u nacističkom logoru Auschwitz.

„Potaknut Armandovim iskustvom te njegovim oduševljenjem prof. Gabrićem i timom Klinike Svjetlost, odlučio sam napokon riješiti probleme s vidom i to baš ovdje u Hrvatskoj. Najsretniji sam kada sam na setu. Volim stvarati, radim cijeli život i to me veseli. U potpunom posvećivanju svojoj najvećoj ljubavi – glumi, do sada me u velike sputavao loš vid, a s godinama on se pogoršavao. Od danas više tih problema nema jer savršeno vidim sve oko sebe.“, istaknuo je 76-godišnji glumac.

„Nakon što je u samo nekoliko dana zagrebačku kliniku posjetilo dvoje istinskih filmskih ikona, a uzevši u obzir njihova poznanstva te pozitivne dojmove koje smo kao stručnjaci ostavili, s pravom se nadamo kako će uslijediti dolasci i drugih poznatih osoba iz čitavog svijeta. Zdravstveni turizam ne događa se sam od sebe, a nadamo se kako je ovo tek početak i kako će u godinama koje dolaze sve veći broj pacijenata Klinike Svjetlost dolaziti iz inozemstva.“ – dodao je prof. dr. sc. Gabrić komentirajući interes filmskih legendi.

 
 

Još jedna glumačka zvijezda odlučila se na operaciju očiju u Klinici Svjetlost