Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

Naručivanje za preglede

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost

CSCRS međunarodni kongres okupio 400 liječnika

CSCRS međunarodni kongres okupio 400 liječnika
Na temu „Novi trendovi u oftalmologiji“, 40 predavača s 3 kontinenta prezentiralo je najnovija dostignuća i saznanja iz oftalmologije.
14. CSCRS kongres na temu „Novi trendovi u oftalmologiji“ okupio je 400 liječnika.

40 predavača s 3 kontinenta prezentiralo je najnovija dostignuća i saznanja iz oftalmologije s posebnim naglaskom na kirurgiji katarakte, refraktivne kirurgije i liječenja retinoloških bolesti.

Ključni govor održao je jedan od najvećih oftalmologa današnjice, profesor Lucio Burratto, pionir refraktivne kirurgije, jedan od najvećih edukatora u polju medicine. Prof. dr. sc. Burratto pokrenuo je video edukaciju liječnika i tvorac je moderne oftalmologije. Povodom njegovog nemjerljivog doprinosa razvoju ove cijenjene struke, CSCRS kao društvo dodijelilo mu je nagradu za životno djelo Lifetime Achievement Award za poseban doprinos oftalmologiji.

„Htio sam vidjeti Gabrićevu kliniku jer je vodeći kirurg u Europi. Snažno vjerujem da vrijeme za učenje nikada ne prestaje, a ovdje vidim budućnost."  izjavio je prof. dr. sc. Lucio Buratto.

Posebnost ovog kongresa je 'kirurgija uživo' gdje su liječnici Klinike Svjetlosti kolegama oftalmolozima prezentirali 11 zahtjevnih operacija prikazavši tajne zanata, napredne kirurške vještine i najmoderniju tehnologiju.

Osim predavanja i kirurgije uživo tijekom kongresa bile su organizirane praktične edukacije (Wet Lab) po prvi puta u regiji lentikularna laserska kirurgija – treća generacija laserskog skidanja dioptrije, PHACO Wet Lab i LipiFlow. 
 
Ovaj važan kongres u Zagrebu posjetili su i dr. Sheraz M. Daya – jedan od vodećih oftalmologa u Ujedinjenom Kraljevstvu, prva osoba koja je izvela LASIK zahvat u UK; prof. drsc.  Paul Hahn – jedan od vodećih retinologa na svijetu iz SAD-a, vodeći stručnjak za patologiju i nove lijekove za retinološke bolesti; prof. dr. sc. Emilio Torres-Neto – jedan od vodećih liječnika za keratokonus i napredne metode liječenja ove bolesti, jedan od ključnih ljudi u projektu K-map kojim se radi istraživanje prevalencije keratokonusa u mladih osoba u više od 160 zemalja na svijetu; dr. Dimitrios Kyroudis – jedan od suvlasnika Pallas lanca klinika u Švicarskoj, stručnjak za korištenje lasera kod liječenja ožiljaka rožnice; dr. Victor Derhartunian – liječnik s klinikama u Švicarskoj, Austriji i Poljskoj, jedan od vodećih kirurga 3. generacije laserskog skidanja dioptrije kao i ostali vrhunski liječnici iz cijelog svijeta. 

„I mi učimo kao što kolege oftalmolozi uče od Klinike Svjetlost. Tu je Lucio Buratto jedan od najvećih oftalmologa u povijesti, Sheraz Daya liječnik ogromnog znanja i čovjek kojeg posebno cijenimo kao i ostale predavače i kolege oftalmologe s kojima smo mogli izmijeniti iskustva. Danas sam mnogo puta čuo riječ autentičnost. Autentičnost vodi do napretka, a mi nakon 25 godina postojanja svijetu donosimo budućnost oftalmologije.",  za kraj je dodao prof. dr. sc. Nikica Gabrić.